Topp 10

Här har vi samlar några av dom viktigaste sevärdheterna och aktiviteterna under en resa till London.

The Tate Modern, Tate Britain och National Galleries.

Dessa är helt gratis så ta det lugnt när du ska uppleva allt. Kom hit ofta istället för länge. Londons publika kollektioner av konst tillhör de bästa i världen.

Westminster Abbey

Det är här de stora kungarna kröns i Storbritannien. Avgiften för att komma in är hög, men det här är ett konstverk i sig. Det är en lång kö in, tyvärr.

Prime Ministers Question Time

PMQ står för Prime Ministers Question Time och är precis vad det låter. Här kan du se premiärministern och oppositionsledaren träta över politiska åsikter och hur de uppmanar sina respektive grupper att låta så ljudligt de bara kan. Det går att se alla debatter om man vill och alla är de en upplevelse. Ingen svensk typ av demokrati precis.

Hampton Court

Det här är troligen den bästa attraktionen i hela Europa. En hel rad kungar har byggt på denna byggnad som Henry VIII en gång placerade här. Den fantastiska parken och trädgårdarna, köket från Tudortiden och Real Tennisbanorna är upplevelser all ihopa. En inträdesavgift tas, men sedan är guidade turer gratis. Runt Hampton Court finns än fler fantastiska parker och det här är ett perfekt ställe att cykla runt på.

The City

The City är platsen för Bank of England, Bow Bells och de få byggnader som finns kvar av det gamla London. Här finns mängder med butiker och restauranger som för traditionen av det viktorianska London vidare. The City var också platsen för Royal Shakespeare Company i London fram till år 2002. Det här är verkligen ett område värt att upptäcka och det finns ett flertal bra guidade turer att välja mellan. Särskilt turen som går bland de kyrkor som finns här ses som en riktig goding.

The River

Promenera utmed South Bank från Tower Bridge till Lambets. Här finns det bästa London har att erbjuda: The Tower of London & Tower Bridge, The Houses of Parliament, Lambeth Palace (boplats för the Archbishop of Canterbury), Shakespeare’s Globe theatre, Both Tate Galleries, St Paul’s Cathedral, The South Bank Centre, The Temple, The London Eye, Westminster Abbey, Somerset House. Det tar två timmar att gå turen och ta gärna båten till Greenwitch också.

The Inns of Court

Det är gratis att uppleva The Inns of Court. Här finns tre domstolar, Grays, Lincoln’s, Inner, Middle, Outer. Lagarna som juristerna följer här är ibland tusentalet år gamla. Byggnaderna är otroliga och pampiga och här klär man sig enligt traditionen. Här finns också de rum där Prince Henry levde sitt liv och när du ändå är i farten kan du uppleva John Soane Museum på vägen.

Parkerna

Parkerna är lungorna i staden och du kan gå mellan Westminster till Holland Park utan att behöva lämna parkområdet. Utsikten från St James Park-bron mot Whitehall är helt magisk. Regents Park erbjuder fantastiska trädgårdar och ett känt zoo, Hyde Park har Speakers Corner där alla får yttra sin röst. St James Park har pelikaner och dammar. Holland Park har ett fantastiskt orangeri och ett operahus, och ett mycket vackert youth hostel. Stately, Royal och Kensington Gardens har sina identiteter de med. Du kan bada naken i Hampstead Heath, flyga drake i Blackheath eller se rådjuren i Greenwich Park.

The Theatre

Det är nästan ett brott att åka till London och inte se en enda föreställning. Londonborna är tokiga i sina teatrar och kvaliteten är extremt hög. Det bästa är dock att priserna också är låga. Även klassisk musik och opera håller en hög standard liksom låga priser.

Museum och Gallerier

Det finns otroligt många. Några av stoltheterna är: The British Museum, The Victoria & Albert, Sir John Soane’s museum, The Natural History and Science Museums och The Museum of London.