Resa med barn

I London finns mängder med roliga aktiviteter som är lämpade för barn. Bara det att åka tunnelbana i staden är en upplevelse för alla. Att sitta på övervåningen i en dubbeldeckare är inte fel det heller. Ge barnen en karta över London och låt dem själva bestämma färdvägen. Det gör barnen aktiva.

När det gäller de stora sevärdheterna i staden, är dessa inte mindre lämpade för barn än för vuxna. Må vara att de kanske inte är riktigt lika intresserade av historien bakom, men storleken fascinerar både barn som vuxna.

Lite äldre barn kommer att trivas i Dungeon. Små barn kanske blir skrämda, men äldre barn, särskilt pojkar, brukar älska det. En annan favorit är Madame Tussauds, där barnen kan fotograferas tillsammans med sin idol.

Barn har inte så stor uthållighet, museer kan bli tråkiga i längden. Då är det tur att inträdet är gratis. Korta visiter på flera museer håller barnen igång.

Sedan finns givetvis London Zoo, med allt från elefanter till schimpanser. Alla barn älskar att gå på zoo.

De nöjesparker som finns i staden ligger utanför stadskärnan. Med en enkel tågresa når familjen Legoland och Chessington World of Adventures, två nöjesparker även för de mindre barnen.

Överallt finns saker att göra för barnen. Det är således inte så svårt att underhålla dem. Största problemet är snarare att lyckas hålla deras takt.