Londons pubar

Det är ganska dyrt att dricka öl i London då skatten på alkohol är hög. I de centrala delarna av London kan det bli lite stökigt efter kl 22 men det finns undantag. All Bar One är ett sådant. Det har utformats för kvinnor och har en lugnare atmosfär. Kom bara ihåg att britter köper alkohol till hela gruppen i taget och inte en och en. Beställningar görs alltid i baren.

Populära pubar i London

The George på Borough High Street är den sista av de gamla värdshusen och har en stark känsla från den perioden. Det här är faktiskt ett nationellt monument.

The Black Friar, är en av de vackraste pubarna i Storbritannien och ligger på hörnet av Queen Victoria Street och Blackfriars Rd. Tyvärr är den stängd på helger. Här finns underbara väggmålningar. En av Londons mest klassiska pubar.

The Prospect to Whitby (57 Wapping Wall, E1) är en gammal pub för människosmugglare som ligger vid Themsen. Puben har en hel del karaktär men är inte alltför tillgänglig via kollektiva medel. Tyvärr har också en ombyggnad tagit bort en del av den unika atmosfären. Maten är inte fullt så bra.

The Anchor, Bankside, är gammal pub med utsikt över St Pauls, och är med i filmen ”Mission Impossible”. På sommarn är det härlig att sitta utomhus, men det är även en bra plats på vintern. Inredningen är lite udda och saknar lite av den karaktär den borde ha.

The Water Poet (9-11 Folgate Street, E1 6BX). Det är nyrenoverat i georgisk stil. Här finns tre barer, små och stora rum, pool, restaurang, ett underhållningsrum, trädgård och trevlig personal. Platsen för baren är långt upp på Bishopsgate nära Spitalfields Market. Det bästa med puben är själva atmosfären.

The Trafalgar Tavern, Greenwich är den bästa puben för en drink i Greenwich, med utsikt över floden. Puben har gott om charm. Ibland blir det väl trångt här och då kan Cutty Sarkett par hundra meter österut längs vattnet vara ett alternativ, även om interiören i detta värdshus från 1700-talet moderniserats en del.

Dog and Duck, 18 Bateman Street – här hänger filmmakarna och reklamproducenterna i Shoho. Det är en mycket liten pub men med en härlig interiör.

Cittie of Yorke, 22 High Holborn, högst upp på Chancery Lane, är en berömd gammal pub med spektakulär inredning – gå rätt till baksidan av puben för att se det allra bästa av den.

Olde Cheshire Cheese – 145 Fleet Street. Puben besöks av Dickens karaktär Thackeray. Dickens’ stol är fortfarande där han lämnade den.

The Grapes, Shepherd Market är en trevlig viktoriansk pub.

Dickens Inn – i St Katherine’s Dock – har bara legat 25 år på nuvarande plats, men byggnaden är äldre. Det här är en fristad i ett område som annars saknar ett större utbud.

Lamb and Flag – Rose Street, Covent Garden – är en gammal och udda pub på en sidogata mitt emot Garrick Club.

Prins Albert, Formosa Avenue W9 – Den här stilrena puben med en sval interiör och vackra människor i kundkretsen är stället att besöka om du utforska Little Venice. Den är ett perfekt tillhåll under natten en kall novembernatt när dimmorna ligger tät över staden. Puben har även en stor restaurang.

The Good Ship Kilburn, High Road, strax söder om Kilburnstationen erbjuder en mycket bra livemusikscen och har en fantastisk DJ och jukebox.