Planera resan och vistelsen i London

Planera resan beroende på hur länge du stannar. Om du är i London bara några dagar, kan du här hitta tips som gör din vistelse välplanerad.

Vädret

Det är stor risk att vädret påverkar din vistelse i London och vad du kommer att hitta på under din tid här. Även om det finns mängder att göra oavsett väder, kan det bli tufft att ha det riktigt roligt när det regnar konstant. Den bästa tiden för ett besök är under sensommaren eller hösten. Det har hänt på senare tid att staden fått rena indiansomrarna med härligt väder.

November och december bjuder ofta på blåst. Våren kan bli riktigt fuktig och sommaren är oförutsägbar till stora delar. Ta vädergubbarnas utsagor med en nypa salt. De har sällan rätt. När det regnar finns det som tur är mängder med museum och gallerier att besöka. Tunnelbanesystemet är bra att använda sig av, särskilt när det inte är rusningstid. Det du kommer att missa om det regnar är att kunna vandra runt i London och se de vackra parkerna.

Hotellet

Ett hotell nära en tunnelbanestation är att föredra. Bussarna kan vara långsamma och kommer inte alltid i tid och taxibilar inte jättebilligt i London. Den gula ringen på tunnelbanans karta visar vart gränsen går för zonerna och ju fler zoner du måste passera desto dyrare bli resan.

De bästa restaurangerna hittar du i Islington, Soho/Chinatown och i de sydvästra delarna av London. Det är också här som det sociala livet frodas. City är inte ett livligt område på kvällar och helger.