Parkering

Besökare i London tar vanligen kollektiva färdmedel, men om du funderar på att köra runt gäller det att hitta parkeringsplatser. Trängselavgiften som tillkom för några år sedan har gjort att många tänker om både en och två gånger innan de kör bil i London. Men det går att hyra en bil när man väl är här. Det finns också infartsparkeringar för den som vill kunna köra utanför London. För det kan vara tålamodsprövande att ta sig fram bilvägen genom staden.

Parkeringar i London är väl skyltade med stora vita P:n på blå botten. De flesta parkeringar finns i närheten av stationer men det är ganska dyrt att lämna bilen där. Det finns även parkeringshus runt om i staden och så kallade National Car Parks. Även här är det dyrt att parkera. I centrala London är de flesta gatorna försedda med parkeringsrutor och då betalar du avgiften i en automat. Ofta får bilen inte stå där i mer än två till tre timmar. Efter halv sju på kvällen kan du stå längre.

Rörelsehindrade förare har det lite lättare. Det krävs ett blått handikappmärke vilket ger sänkta avgifter vid parkering och tar bort kravet på trängselavgift.

Vägar som kallas för Red Routes har restriktioner för parkeringen. Det gäller att hålla sig uppdaterad på detta då det annars kan bli höga böter. I värsta fall låser de bilen. Det kostar 45 pund att få bilen upplåst. Till det kommer en straffavgift om mellan 40 och 80 pund. Den som betalar snabbt kommer dock lite lindrigare undan.

Tänk på

Det krävs en del växelpengar för att parkera. Parkera inte var som helst. Om det inte står att du får parkera, är parkering förbjuden.