Områden att äta och dricka i

Soho – har höga hyror, vilket betyder lite värde för pengarna när du är här. Den typiska restaurangen här tjänar in sin vinst på helgerna. Det finns gott om restauranger och caféer och det finns lika många bra som dåliga ställen. Soho är ett härligt område att umgås i, med ett livligt gatuliv och en färgstark historia.

St Christopher’s Place är ett mycket trevligt område med europeisk atmosfär och ligger strax norr om Oxford Street. Restaurangerna har sittplatser ute på gatan.

Shepherd’s Market är en skyddad del i Mayfair, strax norr om Piccadilly. Området är perfekt för en sommarkväll men är för närvarande under utveckling. Vad framtiden kommer att ge kan vi bara sia om.

Marylebone – är ett litet rikt område mellan Oxford St och Marylebone St.

The Borough är perfekt för utomhusluncher på en lördag, till exempel på Borough Market. Maria’s Cafe och Monmouth Coffee shop är två av de bästa ställena för frukost i London. Marias har flyttat in i den nationella marknaden. Monmouth håller obokade bord där du kan betala 2,50 pund för att äta så mycket du kan av en högkvalitativ kontinental frukost. Tänk på att det blir verkligen trångt på lördagar då marknaden är igång. Det här är framför allt ett bra ställe för frukost övriga dagar i veckan.

Det finns även ett litet antal trevliga restauranger på Bermondsey St London Bridge tunnelbanestation, inklusive Magdalen på Tooley St / Magdalen St.

Brick Lane – är mest känt för sina curryrätter, och vid norra änden är det salt nötkött som gäller. Här är det livligt till sent, men det kan vara svårt att ta sig härifrån med kollektiva färdmedel sena kvällar. Liverpol St eller Aldgate tunnelbanestation.

Hoxteth – är ett fult men trendigt område som en gång var full av tygmagasin. Nu dräller det av trendiga barer, klubbar och restauranger. Liverpool St eller Old tunnelbanestation.

Hampstead – räkna med artister som Sting eller Naomi Campbell att snacka om när om du beställer kött.

Upper Street är huvudgata genom Islington och är känd för koncentrationen av restauranger, och det finns mycket få affärer mellan restaurangerna. Vi rekommenderar Turkish Kitchen – tack vare priset och kvaliteten. Om det inte vore för trafiken i området skulle det här vara ett härligt ställe.

Notting Hill erbjuder en hög koncentration av restauranger både norr och söder om tunnelbanestationen. På Kensington Church Street, som löper söderut är det trendigt och dyrt. Runt Portobello Road och All Saints Road finns många trendiga restauranger med en något lägre prislapp.