Mat i London

Maten i London kan hålla låg klass, självklart finns här även restauranger med mat i världsklass. Till skillnad från till exempel Paris där du garanteras god mat om du är beredd att betala mer än en hundring per skalle, får du ofta i London vara beredd att betala det dubbla. Kvaliteten varierar enormt och utanför London är det än värre. Det är inte det att britterna inte kan laga god mat. Det finns en mängd fantastiska kockar och i London hittar du några av de bästa restaurangerna i världen, till exempel The Fat Duck i Bray. Det är bara det att det kostar att äta gott. En god middag går på 50 pund per person och lite till om du vill äta på ett bättre ställe, då pratar vi inte ens om ett trendigt ställe.

Åk därför inte till London för att uppleva en gastronomisk semester. Välj då Frankrike. Men för den skull finns det faktiskt bra och ganska billiga restauranger som kan rekommenderas.

Få dyra restauranger klarar av ett internationellt mått. De som kan göra det finns i The Good Food Guide eller i Harden´s Guide. De finns att köpa i bokhandeln och ger betyg även på servicen. Turistorienterade restauranger såsom Simpsons on Strand är ofta klart överskattade, även med brittiska mått mätt.

För att hitta en restaurang och för att få bra råd om vad man kan göra i London rekommenderar vi Harden’s Guide. Den finns online och det går att söka efter den information som du vill ha. I Tidningen Evening Standard finns också erbjudanden att ta del av från de bättre restaurangerna.

Söker du restauranger på högt upp i London finns det mängder av ställen att välja mellan för att få den där perfekta panoramavyn. Vertigo i Tower 42Harvey Nichols, Oxo Tower Restaurant eller Park Lane Hilton är några av dem.