Klubbar i London

Londons DJ:s är världskända. De tjänar enorma pengar bara för att spela skivor och klubbscenen i deras hemstad är oöverträffad. Klubbarna kommer och går, vissa går till och med innan de har kommit. Så det gäller att hålla sig aktuell. De vanliga programbladen säger inte mycket om vad som gäller i klubbvärlden. Det krävs lite kontakter för att komma in i svängen.

Under sommaren ligger klubbfokus på Ibiza snarare än i London. Där betraktas stranden som något att ligga på medan klubbarna har stängt. Många av de kända DJ:s som verkar där arbetar på vintrarna i London.

I London är det urvalet och de många möjligheterna som imponerar. Det finns mängder med olika typer av klubbar. Den nuvarande trenden är UK Garage, något som Ministry of Sound köpt helt och hållet. Ministry kan ses som en gammal spelare i gamet, men håller sig uppdaterad. De ligger ständigt i frontlinjen och förfinar sin verksamhet. Bagley’s må ha varit först, men Minstry of Sound är bäst.

Det finns också en bra blandning mellan den moderna dansmusiken och den traditionella etniska musiken. Indiskt ljud, reggae, afro och latin blandas med det traditionella lite överallt.

Om du vill vara säker på att få en trevlig klubbkväll kan du välja mellan Ministry of Sound på 103 Gaunt Street, Fabric på 77 Charerhouse Street eller Cancas på York Way norr om King’s Kross. Dessa levererar. För att möta vänliga människor och få en härlig atmosfär rekommenderar vi Planet Angel, som drivs av ett kooperativ. Om du vill börja någonstans, är det här du ska starta. För att få en säker kväll kan du välja The Arches. Det drivs av människor som är ute efter att ge dig en härlig upplevelse snarare än att råna dig. Kvaliteten och typen av kvällar som erbjuds varierar dock. Kolla in vad de har för kväll först. The Arches finns i korsningen Soutwark Bridge Road och Soutwark Road nära London Bridges. Här finns även SE ONE, en samlingspunkt för flera olika klubbar.

Det finns några få bra klubbsajter på nätet som det går att konsultera. Många av dem är dock lite för flashiga och svårnavigerade. En som är bra är London Clubs Guest List, även om den inte är alltför het så innehåller den mängder med mer vanliga klubbar och ger bra resultat. The Guardian har en hel del information också i sina evenemangsbilagor.

Droger är en stor del av Londons klubbscen. Men det går att ha kul utan dem och undvik om det går. Och tänk på – har du inte roligt på en klubb är det klubben det är fel på!