Klimat

London har ett tempererat havsklimat, liksom Storbritannien i sin helhet. Staden upplever sällan vare sig extremt höga eller extremt låga temperaturer. Under sommartid varierar temperaturen mellan 21 och 24°C och går ner till drygt 10°C i genomsnitt under natten. Ibland stiger temperaturen ett par grader till och det händer att temperaturen toppar över 30°C.

Vintrarna i London är kyliga, men det är sällan frysgrader under dagtid. I medel ligger temperaturen på mellan 5 och 10°C. Under våren är dagarna milda och kvällarna svala. Men det händer att det blir riktigt kallt. Den lägsta uppmätta temperaturen var drygt 21°C, en kall januaridag i mitten av 70-talet.

Hösten är ofta mild den med, men det kan bli oroligt väder då kall luft från norr och varmare luft från söder möts ovanför London. London är annars en relativt torr stad, men lätt nederbörd väl fördelad under året. Varje år regnar det i snitt runt 580 mm. Det är sällan det snöar, särskilt som själva värmen från staden värmer upp luftrummet ovanför. Men det händer faktiskt att det snöar. Det är inte ovanligt med ett par snöfall per år.