Dans i London

Dansen i London har fått ett helt nytt liv tack vare ombyggnaden av Saddler’s Wells. Det är numera en toppmodern arena, helt skräddarsydd för dansföreställningar. Det finns ingen tradition av klassisk balett i Storbritannien, men den moderna dansen är desto hetare. Matthew Bourne´s Svansjön var en riktigt lyckad satsning och andra kommer att följa efter. Många av dagens grupper har sin bas i London vilket ger ett enormt utbud. Även under den första veckan av en ny föreställning finns biljetter att få på Saddler´s Wells, om du tycker att det är okej att stå under föreställningen.

The Royal Ballet flyttade ut till Birmingham för några år sedan och det har gett problem för dansensemblen. Då och då glänser de dock till. Det går att hitta bra föreställningar av ensemblen på Covent Garden, men säsongen är begränsad.

Salsa

London är en härlig stad för salsa. Det finns hundratals ställen där den ädla dansen lärs ut och det finns till och med en tidning vid namn Salsaworld i London. Runt Charing Cross Road finns de flesta av dem, som till exempel Salsa on 96. Men det finns även salsaklubbar över resten av staden.

Standarden på klubbarna är ofta ganska hög. Det gäller särskilt de som finns i förorterna såsom Brixton. Här pågår salsadansandet till gryningen. Den som registrerar sig för en lektion får ofta också besöka klubben efteråt utan extra kostnad.