Cafeér i London

Det kan vara ganska svårt att hitta ett mysigt café i London. Än värre är det efter kl 19 om du vill hitta ett fikaställe som inte inbegriper alkohol. Men detta håller på att förändras. Starbucks, Costa och Neros är de tre dominerande kedjorna och väcker intresset till liv.

Det finns mängder med dropin-ställen för att få kaffe. Det finns faktiskt alltför många. Få inbjuder till att sitta kvar och nästan ingen erbjuder tidningar. NärCoffee Republic visade upp negativa siffror i ekonomin bestämde chefen att ta bort de bekväma stolarna och satsa på att varje kund skulle få en tidsrymd om max 10 minuter för att komma in och sedan gå ut igen.

Café Nero är kanske den trendigaste kaffebaren, särskilt den som ligger på Old Compton Street. Här gör man goda ciabattas.

På Bar Italia på Frith Street i Soho är det dyrt. Men det är en institution här och de håller öppet till mycket tidigt på morgonen.

Patisserie Valerie (Old Compton Street, Soho, 215, Brompton Road – nära Harrods och 105 Marylebone High St), och Maison Bertaux (Frith Street, Soho) erbjuder den österrikisk- tyska traditionen av Cafe/Kuchen och behåller en härlig femtiotalskänsla.