Billig mat i London

För att hitta bra och billig mat i London är det bäst att ta sig till den södra sidan av Lecester Square och gatorna Irving Street och Panton Street. Konkurrensen om gästerna är hård, vilket håller priserna nere. Här finns gamla klassiker som Stockpot och The West End Kitchen som serverar billig och riktigt brittisk mat. Inte långt därifrån finns såväl mat från Singapore i form av den vegetariska matkedjan Woodlands, den är indiskt och kinesiskt. Matkedjan Woodlands finns också på flera andra ställen, men kvaliteten och priserna varierar kraftigt mellan olika restauranger. Nackdelen med det här området är att det kan bli lite högljutt ibland.

Fish and Chips – alltid en favorit när du är I London. Det kostar cirka 3 dollar att få denna feta och klassiska rätt. Det kan vara svårare att få tag på i stadens centrum än du tror, tyvärr. Tänk också på att marulk och torsk håller på att överfiskas i haven, om du kan så får du gärna undvika dessa fisksorter.

Tai of Soho erbjuder bra vegansk mat i centrala London, till exempel på 10 Greek Street. Buffeten kostar 5-6 pund och det smakkar bra. För att få en lika god buffé behöver du ta dig till Buffet V på 40 New Oxford Street mellan British Museum och Holborn Tube.

Food for Thought erbjuder också bra vegetarisk mat, bara knappt hundra meter från Neal’s Yard. Interiören andas 70-tal. Även servicen och priserna är bra. Platsen är 31 Neal Street, Covent Garden, vilket gör den här restaurangen till en oas bland turistfällor med dålig mat och höga priser.

Diwana är en mycket intressant restaurang som serverar mat från det indiska köket. Men de så vanliga curryrätterna från de norra delarna av landet saknas helt här. Istället har Diwana satsat på rätter från de södra delarna av landet, vilket ger en helt annan smakupplevelse. Lunchbuffén är särskilt att rekommendera, med helt nya rätter. Service och priser är förmånliga. Restaurangen finns på Drummont Street ett kvarter från Euston station. Hela gatan andas sydindisk kultur och här finns massor med spännande butiker att besöka.

All Bar One och Slug and Lettuce är två kedjor som också serverar god mat. All Bar One har härliga soffor och en okej meny med priser runt 7-8 pund. På vissa av restaurangerna är dock inte barn välkomna. Båda kedjorna ger bra service och finns över hela stan. Undvik ställena på fredagskvällar bara. Det blir väldigt högljutt och rörigt då. Detsamma gäller på lördagskvällar.

Riktigt bra mat för ett lågt pris får man också på restaurangkedjan Tas. Här serveras en mix av maträtter från Turkiet och Medelhavet. Kedjan finns representerad på Banskide, Bloomsbury och Clerkenwell. Värsta konkurrenten är Sofra, som serverar minst lika bra mat. Däremot är interiören inte riktigt lika cool och charmig. Å andra sidan finns fler av dessa restauranger i de centrala delarna av staden såsom i Covent Garden, St Christopher’s Place och Mayfair.

Wagamama är en nudelrestaurang där studenterna flockas. En hel meny rockar loss på 10 pund och maten är både fräsch och hälsosam. Dessutom har hela stället, inklusive maten en härlig attityd. Wagamamma är en restaurangkedja som bland annat finns på Wigmore Street, Bond Street, Streatham Street (nära British Museum), Lexington Street (mellan Piccadilly och Oxford Circus), Camden Lock, the Ryal Festival Hall South Bank, Covent Garden och Leicester Square.

Ecco/Ecco erbjuder enkla rätter I form av pizzor, sallader, panini och gott kaffe på 46 Goodge Street. Här samlas de som arbetar inom TV och marknadsföring I London, liksom cykelbuden. Pizzorna kostar bara 3 pund och görs efter beställning. Atmosfären är avspänd, det finns gott om tidningar och när vädret tillåter kan du sitta ute och äta. Restauranger under samma kedja finns även på 186 Drury Lane, Covent Garden (Ecco) och 40 Strutton Ground in Victoria nära the Cathedral (Ecco).