Afternoon Tea i London

Afternoon tea är en favorit bland Londonborna och traditionen bjuder inte enbart på Earl Grey. Scones med härliga tillbehör och kanske en avslutande gräddbakelse hör också till. Den härligaste dagen för en äkta Afternoon tea är söndagar. Folk sitter i timtals och njuter av tillvaron över teet och godsakerna till. Då blir restaurangerna fulla av folk och det är bäst att boka bord i förväg. Här kommer några tips på var du kan få riktigt härlig Afternoon tea.

Browns, 32 Albermarle St, är en favorit hos många, mycket förnämt och gammaldags. Herrar måste bära en skjorta, kavaj och slips, men det är värt det. Dyrt.

The Palm Court, 150 Piccadilly, erbjuder en enorm urval av te och mat, men priserna är höga. Kavaj och slips gäller för män.

Claridge’s på Brook Street, är också mycket populärt, men kostar det så smakar det. Kavaj, skjorta och slips är ett krav även här.

Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, erbjuder ett brett sortiment av teer och champagne-te. Priset är också överkomligt. Formell klädsel krävs inte här, men fritidskläder är inte att rekommendera.